09.10.2018 - YÜKSEK ÖĞRENİM MÜRACAATLARI
Ptt Vakfı

YÜKSEK ÖĞRENİM MÜRACAATLARI HAKKINDA GENEL DUYURU

Yüksek Öğrenim Desteği, Altı aylık üyelik süresini tamamlamış olan Vakıf üyelerinin yurt içinde ve yurt dışında önlisans ve lisans düzeyinde eğitim gören çocuklarına destek amaçlı verilmektedir.

2018 – 2019 Eğitim ve Öğretim dönemi Yüksek Öğrenim Destek müracaatları 01 Ekim 2018 – 31 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Buna göre;

A) Yüksek Öğrenim Desteğine ilk defa başvuracak olan üyelerimiz;

- Öğrencinin okulundan alınmış yeni tarihli Öğrenci Belgesini,

- 2018 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları sınavında, herhangi bir puan türünden ilk bin kişi arasında veya bin bir ile beş bin kişi arasında yer almışsa, puan belgesinin bir suretini,

- Öğrenci adına açılacak Posta çeki hesap numarasını,

- Öğrenci ve Kefillerin Nüfus cüzdanı fotokopisini,

- Vakfımız web sayfasında yer alan Öğrenim Desteği İstek Formu ile öğrenim desteği alınacak her öğretim yılı için, ilk bine girip aylık 750-TL öğrenim desteği alacaklar 9.000-TL (Dokuz bin) üzerinden, bin bir ile beş bin arasına girip aylık 500-TL öğrenim desteği alacaklar 6.000-TL (Altı bin) üzerinden, sıralamaya giremeyip aylık 400-TL öğrenim desteği alacak olan öğrenciler ise 5.000-TL (Beş bin) üzerinden hesaplanarak hazırlanacak Taahhüt ve Kefalet Senedi’ ni, bağlı bulunduğu Ünite Müdürlüğüne, Notere veya Avukatına onaylatarak, müracaatlarını sonuçlandırmaları gerekmektedir.

B) Daha önceki yıllarda yüksek öğrenim desteği tahsis edilip, öğrenim desteği almaya devam edecek olan üyelerimiz, sadece öğrencinin eğitiminin devam ettiğini gösterir, okuldan alınmış yeni tarihli öğrenci belgesinin asıllarını en geç 31 Aralık 2018 tarihine kadar Vakfımıza ulaştırmaları gerekmektedir. Aksi halde PTT ve Türk Telekom Vakfı Yüksek Öğrenim Destek Yönetmeliği hükümlerine göre 2018- 2019 Eğitim- Öğretim döneminde Yüksek Öğrenim Desteği verilemeyecektir.

Ayrıca, 2019 – 2020 eğitim öğretim döneminde üniversiteye başlayacak olan personel çocuklarının Yüksek Öğrenim Desteğinden faydalanabilmeleri ve dönem kaybına uğramamaları adına, Vakıf üyeliklerini başlatmaları gerektiği hususunda üyelerimize ve çalışanlarınıza duyurulması konusunda desteklerinizi bekler çalışmalarınızda başarılar dileriz.

D A Ğ I T I M

-- PTT A.Ş. Gen. Md. ve teşkilatına,

-- Türk Telekom A.Ş Gen. Md. ve teşkilatına,

09.10.2018 VAKIF ÖDEMELERİ ARTIK POSTA ÇEKİ HESABINA